Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Gloria In Excelsis Deo

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
Χορωδία-Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

διευθύνουν:
Αγγελική Κρίσιλα
Παντελής Τερεζάκης

σολίστ:
Μαρία Δημητριάδου

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 1998
8:30 το βράδυ
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Αποσπάσματα από το πρόγραμμα:

"ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσ/νίκης λειτούργησε με την ίδρυση του σχολείου το 1992.Από τον Σεπτέμβριο του 1996 τη χορωδία διευθύνει η Αγγελική Κρίσιλα. Η χορωδία αποτελείται από 50 μέλη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα όλων των εποχών. Σκοπός της χορωδίας είναι να φέρει τα παιδιά σε άμεση επαφή με τη χορωδιακή πρακτική και παράλληλα να πλουτίσει τις μουσικές τους γνώσεις μέσα από τα έργα των συνθετών χορωδιακής μουσικής.

Συμμετείχε σε εκδηλώσεις του σχολείου, συναυλίες, διαγωνισμούς και χορωδιακά Φεστιβάλ. Τον Δεκέμβριο του 1997 απέσπασε το 1ο Βραβείο στους Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης λειτούργησε για πρώτη φορά με την ίδρυση του Σχολείου,στα 1992. Τα τελευταία 4 χρόνια την ευθύνη της διδασκαλίας και τη διεύθυνση της έχει ο Παντελής Τερεζάκης.

Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται ορχηστρικά έργα και έργα για ορχήστρα και χορωδία όλων των εποχών, καθώς και έργα Ελλήνων συνθετών.

Μέσα στις πολλές εκδηλώσεις που παρουσιάζει κάθε χρόνο, συμπεριλαμβάνονται συναυλίες για το κοινό της Θεσσαλονίκης κι επίσης εκπαιδευτικές συναυλίες σε σχολεία της πόλης, με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών των σχολείων αυτών με τα όργανα της ορχήστρας και την μουσική γενικότερα.

Το Δεκέμβριο του 1997 έλαβε το Α' Πανελλήνιο βραβείο στους Μουσικούς αγώνες της Μέσης Εκπαίδευσης."