υπό κατασκευήν

Ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας

Λεωνίδας Αστέρης
στο Μουσικό Σχολείο ΘεσσαλονίκηςΣτο πλαίσιο της δραστηριότητας "Ανοιχτό Σχολείο", ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε., πρωταγωνιστής της Κρατικής Όπερας Κωνσταντινουπόλεως (Instanbul Devlet Opera ve Balesi) από τό 1969 έως σήμερα, και επισκέπτης καθηγητής Τμήμα Μουσικής Επιστήμης &Τέχνης του Πανεπιστημίου Mακεδονίας έδωσε στις 18.12.2006, ανοιχτό σεμιναριακό μάθημα στο Μ.Σ.Θ. Η ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα παράδοση του, σε ζητήματα ειδικού και γενικού μουσικού ενδιαφέροντος, με έντονη την διαπολιτισμική διάσταση και με έμφαση στη δημιουργική διχοτομία-συναλληλία "Δυτικής" και "Ανατολικής" Μουσικής, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, με σύμπτυξη τμημάτων, και αφορούσε σε μαθήματα-τάξεις που είχαν εντάξει οργανικά το θέμα, στο κριτικό και γνωστικό τους πλαίσιο.


 

Δελτίο τύπου

Προσφώνηση
από τον καθηγητή του Μ.Σ.Θ.
κο Μιλτιάδη Παππά ,
οφικκιάλιο άρχoντα δομέστικο της Μ.τ.Χ.Ε

Ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε.
απευθύνεται στη σχολική κοινότητα

"Μετά των θηρευόντων την μουσικήν συναναστρέφου
αφόβως, οι κακοί ουκ έχουσιν άσματα"

H Γ΄ Γυμνασίου ψάλλει το "Χριστός γεννάται" διευθύνει
ο καθηγητής του ΜΣΘ κ. Μιλτιάδης Παππάς

Το λαμπρό -όσο και επίπονο- προσωπικό παράδειγμα του κ. Λεωνίδα Αστέρη στο πλαίσιο της δημιουργικής διχοτομίας-συναλληλίας:
"Δυτική" - "Ανατολική" Μουσική

Ένας βράχος στο βουνό - Το πρόσωπον σου λιτανεύσουσιν
mp3 (1.8 ΜΒ) ////////video (6MB)

Ο διευθυντής του Μ.Σ.Θ. κος Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, προσφέρει ένα ελάχιστο αντίδωρο στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη

video 1ΜΒ
Στην "κλασική" φωτογραφία διακρίνονται: Ο μουσικολογιώτατος καθηγητής του Παν.Μακεδονίας κος Αντώνιος Αλυγιζάκης, ο διευθυντής του Μ.Σ.Θ. κος Αναγνωστόπουλος, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. κος Λεωνίδας Αστέρης και οι καθηγητές του Μ.Σ.Θ. κ.κ. Μιλτιάδης Παππάς και Παύλος Γαϊτανίδης
O κ. Λεωνίδας Αστέρης, ο υποδιευθυντής του Μ.Σ.Θ. κος Αντώνιος Βλέτσης και ο καθηγητής του Διαπολιτισμικού Σχολείου Θεσ/νίκης- ερευνητής κ. Γεώργιος Πατρώνας, εξερχόμενοι της βιβλιοθήκης "Κωνσταντίνα Κιατύπη"
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. ξεναγείται στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης