Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας,τέρμα λεωφορείων Πυλαίας
Ταχυδρομική Διεύθυνση Προέκταση Εγνατίας Τ.Κ 55535 Πυλαία

Τηλέφωνα:2310 300 828 , 2310 300 630, 2310 330 488, Φαξ: 2310 300 630

email: gym-mous-thess.thess.sch.gr & lykmoust@sch.gr

... Στο πλαίσιο της δραστηριότητας "Ανοιχτό Σχολείο" το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης έχει την ιδιαίτερη τιμή να υποδέχεται τον παλαίμαχο οργανοποιό κο Κώστα Δεκαβάλα, σε ένα ανοιχτό μάθημα - περιήγηση σε τόπους και χρόνους της οργανοποιίας και της ζωής.
...Απ΄τη Φολέγανδρο στην Πόλη και στη Θεσσαλονίκη, απ' τον "Στραντιβάρι" της Πόλης Μανόλη Βεννιό στον ανηψιό του, Βίκτωρα Δεκαβάλα, στην πλούσια βιωματική κατάθεση του μειλίχιου κυρίου Κώστα, ως και το σημερινό αγώνα των διαδόχων για την ψιλή τέχνη και τη ζωή.
...Το ανοιχτό μάθημα-τιμητική εκδήλωση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μαθητές που καταπιάνονται με τα έγχορδα καθώς και σε τάξεις επαγγελματικού προσανατολισμού (ΣΕΠ), κοινωνικού και ιστορικού χαρακτήρα, και θα υλοποιηθεί με τη σύμπτυξη των αντιστοίχων τμημάτων.
...Ο άξιος μουσικός και τ.καθηγητής του ΜΣΘ, Κυριάκος Καλαϊτζίδης, θα ερμηνεύσει στο ούτι του - κατασκευής Μανόλη Βεννιού-μουσική της Πόλης, ο καθηγητής του ΜΣΘ, Βασίλης Βέτσος, σύνθεση του για - κατά συρροήν - άταστη, ακουστική και κλασική κιθάρα, κατασκευής Δεκαβάλα, ενώ οι μαθητές του ΜΣΘ, Νίκος Χρηστίδης και Σπύρος Παπαδόπουλος θα συνομιλήσουν σε ελεύθερο πρόλογο (ταξίμι), κλείνοντας με μια χόρα για δυό μπουζούκια, κατασκευής του οργανοποιού.

Τρίτη 14 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ.
Αίθουσα βιβλιοθήκης Κωνσταντίνα Κιατύπη